پاورپوینت های کتابداری

 

با سلام و احترام خدمت تمامی فعالین حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، در وبلاگ حاضر سعی داریم تا پاور پوینت های رشته را که با تلاش و همکاری جمع کثیری از عزیزان آماده ارائه در وبلاگ شده است، با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. از تمامی دوستانی که در این زمینه ما را یاری نموده اند کمال تشکر و قدر دانی را داشته و از بازدید کنندگان محترم نیز انتظار داریم که از پیشنهادات و انتقادات سازنده خود جهت پیشبرد اهداف وبلاگ، دریغ نورزند. در صورت تمایل به همکاری و یا هر گونه سوال در این زمینه، می توانید از طریق ایمیل با نویسندگان وبلاگ در ارتباط باشید.

سمیه مجیدی

somayye_majidi@yahoo.com

حامد علیپور حافظی

h_alipour2956@yahoo.com

معصومه ستاری

masoumesattari@yahoo.com

 

 با تشکر
مدیر وبلاگ



 

کتابخانه OECD 

 

 

 

کتابخانه OECD یک کتابخانه آنلاین است که زیر نظر سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (Organisation for Economic Co-operation and Development) اداره می شود و از سال 2010 شروع به فعالیت کرده است. این کتابخانه منبع آماری خوب و با کیفیت در حوزه آمار سلامت است. منابع  آن بصورت رایگان و پولی ارائه می شود. اطلاعات اغلب بصورت جداول، گرافیک و نمودارها و در قالب PDF، نسخه WEB، READ،XLS ،DATA  و نسخه قابل خواندن برای تلفن همراه ارائه می شود. مجموعه اطلاعات بیشتر شامل اطلاعات آماری هست تا کتاب و مقاله.

 

تهیه و تنظیم: معصومه ستاری

لینک دانلود فایل پاورپوینت



 

آموزش مقدماتی  XML  و CSS

 

  • خصوصیات XML
  • ساختار زبان XML
  • ابزار ایجاد و ویرایش فایل XML
  • اصطلاحات XML
  • قواعد نوشتاری XML
  • کاربردهای XML
  • تفاوت اصلی بین XML و HTML
  • آرایش تگها در HTML با CSS
  • آشنایی با خواص پرکاربرد CSS

 

تهیه و تنظیم: امین زرگر
کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر- نرم افزار، دفتر مدیریت امور نشر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تبریز

لینک دانلود فایل پاورپوینت

 



 

نرم افزار مدیریت رفرنس Mendely 

 

 

نحوه استفاده از نرم افزار مدیریت رفرنس Mendely

ابتدا به آدرس اینترتی Mendeley رفته Register میشویم و بعد از اطمینان از فعال بودن اکانت ایجاده شده، نرم افزار را از سایت دانلود کرده و پس از نصب و باز کردن آن، با یوزر پسورد اکانت ایجاد شده وارد محیط نرم افزار میشویم، استفاده از این نرم افزار رایگان است و امکان استفاده از نسخه تحت وب آن نیز وجود دارد، ضمنن کار با آن نسبت به نرم افزار Endnote راحت تر است.

 

تهیه و تنظیم: معصومه ستاری

از استاد بزرگوارم خانم دکتر زارع و آقای مسعود عیسی خواجه لو برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات مفیدشان در این زمینه در کارگاه "نرم افزار مدیریت رفرنس Mendely" (برگزار شده در تاریخ 30 اردیبهشت 94 در دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز) سپاسگزارم.

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت

 



 

ارزیابی نوشتار: چکیده های فارسی با انگلیسی پایان نامه های علم اطلاعات و دانش شناسی براساس مدل باچا-ژاکوب

 

هدف:در تحقیق حاضر کوشش شده است تا به تعیین میزان انطباق ترجمه ­ی چکیده ­های انگلیسی با فارسی در  رساله ­های علم اطلاعات و دانش ­شناسی پرداخته شود.

روش/ رویکرد:. جهت ارزیابی نوشتار از نمره­ دهی تحليلي باچا-ژاکوب (متشكل از 59 مؤلفه و در برگيرنده پنج جزء تشكيل دهنده شامل محتوا، سازماندهي، دستور زبان،کاربرد واژگان و مکانیزم) بهره برده شد؛ مؤلفه ­های فرعی برای نمره ­دهی تحلیلی برگرفته از پژوهش احمدی شیرازی  (2013) اتخاذ شد. دو ارزیاب به ­صورت مستقل، 49 عنوان چکیده مختص رساله ­های­ های دکترای علم اطلاعات و دانش ­شناسی سه دانشگاه­ دولتی را مورد ارزیابی قرار داده که نتایج حاکی ازپایایی قوی بین دو ارزیاب (90.7%)بود. هم­چنین، تجزیه و تحلیل داده ­ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.

یافته­ ها: بیشترین میزان انطباق در چکیده ­ها به ترتیب برای مؤلفه محتوا (97.8%r=) و سازماندهی (66.8%)و هم­چنین، بیشترین میزان رعایت برای مؤلفه­ های کاربرد واژگان (92.1%)، دستور زبان (91.52%)، مکانیزم (83.2%) گزارش شد. بنابراین، نتایج حاصله نشان می ­دهد که نگارش چکیده انگلیسی در رساله­ های دکترای علم اطلاعات و دانش ­شناسی در سطح خیلی خوب (86.28%) قرار دارد.

نتیجه ­­گیری:یکی از مهم­ترین نتایج در ارزیابی چکیده­ ها، رعایت امانت در ترجمه­ی محتوای متن فارسی به انگلیسی است که این ویژگی به انتقال صحیح و یکسان محتوای مطالب در ذهن خواننده منتهی می ­شود و نتیجه­ی دیگر، ارتباط تنگاتنگ و مستقیم بین مؤلفه­ های زبان­شناسی است که نگارش کیفی هر کدام بر دیگری تأثیرگذار است. در­واقع، منتقدان و متخصصان ترجمه می ­توانند با استفاده از چگونگی اجرای فرایند ارزیابی در پژوهش حاضر، به ارائه نقاط قوت و ضعف نوشتار زبان انگلیسی بپردازند و به بهبود مهارت نگارش زبان انگلیسی محققان کمک نمایند.

 نگارنده: سمیه پناهی

اساتید راهنما: دکتر یعقوب نوروزی و دکتر اسحق اکبریان

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت



پردازش ابري چیست؟

 

 

پردازش ابري به مفهومی اشاره دارد که در آن به جاي حفظ اطلاعاتتان بر روي رایانه شخصی آن را بر روي سروري در اینترنت نگهداري می کنید. از این طریق این امکان وجود دارد که اطلاعات شما بر روي تعداد بسیاري از رایانه ها و نه فقط یک کامپیوتر حفظ و نگهداري شود! اطلاعات جایی در هوا است. در ابرها! و تا وقتی که به اینترنت متصل باشید و پهناي باند کافی داشته باشید می توانید اطلاعات و داده هاي مورد نظرتان را به سرور مورد نظر منتقل کنید.

 

معماری پردازش ابری

پردازش ابری دارای سه زیر ساخت است:

  • مجازی سازی
  • پردازش شبکه ای
  • وب 2

تهیه و تنظیم: معصومه ستاری

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت



روش های نمونه گیری

 

اهميت و ضرورت نمونه گيري :

مشكلات عملي تمام شماري وهزينه هاي بسيار زياد آن معمولاً دانشمندان علوم مختلف را تشويق به انجام نمونه گيري مي كند. چون انجام تمام شماري يا سرشماري اساساً مقرون به صرفه نبوده وحتي ضروري هم نيست .

تعريف نمونه گيري :

نمونه گيري انتخاب تعدادي از افراد يا اعضا دربين مجموعه وسيعي از افراد است. به نحوي كه بتوان با مطالعة اين مجموعه محدود ، نتايج را به كل افراد مورد نظرتعميم داد.(3)

مهمترين انواع نمونه گيري احتمالي عبارتند از:

1) نمونه گيري تصادفي ساده

2) نمونه گيري تصادفي سيستماتيك (منظم )

3) نمونه گيري تصادفي طبقه بندي ( قشر بندي)

4) نمونه گيري تصادفي خوشه اي ( چند مرحله اي ) (3)

 تهیه و تنظیم: معصومه ستاری

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت



           
چهار شنبه 13 اسفند 1393برچسب:روش های نمونه گیری, :: 15:36
سمیه مجیدی

معماری پایگاه داده
مدل معنایی (موجودیت-ارتباط)

 

مراحل طراحی پایگاه داده شامل 1.شرح سیستم (مشخص کردن نمای کلی از سیستم مورد نظر، اهداف پروژه و چار سازمانی)، 2.پیاده سازی نمودار DFD (نمودار جریان داده ها شامل پیاده سازی شرح سیستم بصورت کلی و جزیی و ساده در قالب نمودار)، 3.پیاده سازی نمودار ER (مدل معنایی موجودیت-ارتباط)، 4.نرمال سازی داده ها و 5.برنامه نویسی با زبان های برنامه نویسی است. در این پست به مرحله سوم از معماری پایگاه داده اشاره شده است، توجه شود که در طراحی پایگاه داده مرحله دوم (نمودار DFD) از اهمیت بالایی برخوردار است (به لحاظ پیاده سازی اصولی پایگاه داده و جلوگیری از بروز خطاهای احتمالی در مراحل انتهایی و اجتناب از دوباره کاری ها) و در موفقیت بالای پروژه موثر.

مدل سازي معنايي داده ها عبارت است از ارائه مدلي از محيط عملياتي پایگاه داده به كمك مفاهيمي ساده، گویا و با کمک قابلیت نمایش نموداری. مدل سازي معنايي را در بعضي از كتب طراحي ادراكي  نيز مي نامند. براي مدل سازي معنايي دو روش کلاسیک وجود دارد:

• روش موجوديت- ارتباط (Entity Relationship (ER

• روش موجوديت- ارتباط توسعه يافته (Extended ER (EER

  تهیه و تنظیم: معصومه ستاری

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت

مثال مدل معنایی



 آینده پیش روی تعامل انسان با اطلاعات

همایش ملی انسان با اطلاعات

دانشگاه خوارزمی

7 آبان 1393

دکتر عبدالحسین فرج پهلو

 

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت



نشست «ناصرالدین شاه کتابدار»

 

در راستای ضرورت پرداختن به پژوهش های تاریخی در حوزه کتابداری، نشست «ناصرالدین شاه کتابدار» از سوی انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران 4 آبان  1393 در کتابخانه ملی برگزار شد، گزارش و فایل صوتی ایننشست برای علاقمندان آرائه میگردد. به گزارش خبرنگار لیزنا، سخنران این نشست، محمدرضا بهزادی، دانشجوی دکتری رشته گیاه پزشکی بود که سخنان خود را در بخش های: «کتابخانه های سلطنتی در ایران»، «دوران شکوه کتابخانه های سلطنتی»، و «دوران افول و ویرانی فکری» ارائه کرد.

(با تشکر از خانم ناهید پروینی بخاطر به اشتراک گذاشتن این فایل ها در گروه بحث انجمن کتابداری آذربایجان)

لینک دانلود فایل صوتی1

لینک دانلود فایل صوتی2

لینک دانلود فایل ورد

 



History of medical terminology

 

Way back when early physicians were first identifying anatomic structures, abnormalities, and functions, they realized a need to have an organized classification system. With so many words being added to the lexicon, setting in place a formalized, structured methodology for the naming process became necessary. Given that physicians were scattered across a wide geographic area and communication was slow and unreliable, early physicians needed to implement a system that would prevent things from being named multiple times, or named inconsistently. Try to imagine keeping track of the same item in several different languages. The father of medical terminology is the father of modern medicine himself, Hippocrates.
 تهیه و تنظیم: سمیه مجیدی
 
 


           

اتوماسیون کتابخانه گام به گام (Library Automation Step-by-step)

بی. پی. چائوهان (B. P. Chauhan)، کتابدار موسسه Thapar

 

 

 

By the end of the lesson you should be able to:

Appreciate need for library automation
Understand basic features and functions of Library Management System
Define the role of standards in library automation and resource sharing
Making a plan for library automation
Evaluate an integrated library management system
Prepare and implementation strategy
 
تهیه و تنظیم: سمیه پناهی
 
 
 


پاورپوینت ملزومات کارکردی پیشینه‌های کتابشناختی (اِف.آر.بی.آر.) و الگوهای وابسته FRBR, FRAD, FRSAD

مربوط به کارگاه آموزشی دکتر زین العابدینی (سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تهران،  25 آبان 1392)

 

در ابتداي مراحل رايانه‌اي‌سازي پيشينه‌هاي فهرست نويسي، صرفاً به فهرست نویسی گذشته‌نگر توجه مي‌شد و متخصصان رايانه و متخصصان كتابداري و اطلاع‌رساني، هيچ يك به دنبال ارزش هاي افزوده امروزي و انتظارهايي كه اكنون از فهرست ها دارند، نبودند. اما شيوه‌هاي نوين برنامه‌نويسي و نياز كاربران به دستيابي به اطلاعات مفيد و مناسب اقتضا مي‌كند كه هرگونه اطلاعاتي در فهرست ها به صورت جداگانه قابل دسترسي باشد. اطلاعات تفكيك شده اين قابليت را ايجاد مي‌كند كه از طريق برنامه‌هاي رايانه‌اي مناسب، افراد بتوانند پردازش هاي مورد انتظار و پيچيده‌اي را كه در حالت معمولي امكان‌پذير نيست، به انجام برسانند. بر اساس همين شناخت و رويكرد پيش آمده، ايفلا به انجام مطالعه بر روي «ملزومات كاركردي پيشينه­ هاي كتابشناختي (FRBR)»  و ملحقات آن پرداخت. FRBR يك الگوي مفهوميِ رابطه-موجوديت است كه قابليت تفسيرها و اجراهاي متفاوتي را دارد و مستقل از هرگونه قواعد و فرايند فهرست نويسي، در نظر گرفته شده است. چارچوب اين الگو را عناصر داده­اي موجود در پيشينه‌هاي كتاب شناختي با توجه به گروه وسيعي از مخاطبان بالقوه اين پيشينه ­ها، تشكيل مي­ دهند. ملزومات كاركردي كه براي پيشينه­ هاي كتابشناختي در اين الگو در نظر گرفته شده است، مبتني بر فعاليت هاي اصلي مخاطبان بالقوه فهرست هاي رايانه ­اي است. اين ملزومات عبارتند از:

1. يافتن

2. شناسايي

3. انتخاب

4. دسترسي

لینک دانلود فایل پاورپوینت



تعامل انسان و اطلاعات،تعامل انسان و کامپیوتر(Human–Computer interaction)

 
هر آنچه مربوط به تعامل انسان و کامپیوتر می گردد Human – Computer interaction تلقی می شود. یک واسط کاربری در اصل واسطی بین کامپیوتر وانسان محسوب می شود اما HCI فراتر از طراحی ظاهر صفحه رفته, و به مطالعاتی در زمینه اعمال قابلیت های ویژه به کامپیوتر و تاثیرات بلند مدت استفاده از سیستم های کامپیوتری بر روی انسان می پردازد.
تعامل انسان و اطلاعات نیز که گاه تعامل اطلاعاتی نیز گفته می شود عنوانی نسبتاً تازه است و به حوزه ای اطلاق می شود که به بررسی هرگونه تعامل انسان واطلاعات و منابع اطاعاتی می پردازد. عامل انسان و اطلاعات را می توان پلی میان جنبه های انسانی اطلاعات شامل زیرساخت های اطلاعاتی شخصی, اطلاع جویی, تعامل با اطلاعات, تشخیص و جایگزینی اطلاعات و جنبه های فنی اطلاعات شامل بازنمون, انتقال, ذخیره و نکهداری تلقی کرد. 
تهیه و تنظیم: سمیرا کاشفی
 
 


پاورپوینت سیستم مدیریت محتوا، (CMS (Content management system

سیستم مدیریت محتوا, به معنای سیستم نرم افزاری ای است که به کمک آن محتوا مدیریت می شود و به نرم افزارهایی گفته می شود که نظام قابل مدیریتی را در ثبت, بروز رسانی و بازیابی محتوا فراهم می آورند. این نرم افزارها الزاماً وابسته به وب نیستند و برنامه های کاربردی مدیریت وب سایت های اینترنتی, صرفاً یک نمونه از این سیستم های مدیریت محتوا می باشند...
تهیه و تنظیم: سمیرا کاشفی
 
 


پاورپوینت روش های مطالعه-(PQRST)-(MURDER)

در این پست دو روش مطالعه علمی و یک تجربه شخصی در این زمینه به اشتراک گذاشته است...

تهیه و تنظیم: معصومه ستاری

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت



پاورپوینت تکنولوژی (RFID (Radio Frequency Identification

RFID مخفف عبارت Radio Frequency Identification و به مفهوم «شناسایی از طریق فرکانس رادیویی» است. از این فناوری در شناسایی خودکار کالاها، حیوانات، انسانها و غیره استفاده می شود. شیوه به کارگیری آن نیز به زبان ساده نصب تراشهای کوچک روی این اشیاست که فرکانس رادیویی اختصاصی خود را دارند و تنها با دریافت این فرکانس توسط دستگاه گیرنده و تطبیق آن در بانک اطلاعاتی، شی شناسایی شده و یا شی مورد نظر ردیابی می شود...

تهیه و تنظیم: معصومه ستاری

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت



 

پاورپوینت کتابخانه های دیجیتال (Digital, Hybrid & Virtual Libraries)

کتابخانه دیجیتال کتابخانه‌ای است که در آن اسناد به جای کاغذ یا سایر رسانه‌های محلی به شکل الکترونیکی ذخیره شده‌اند. اساس این کتابخانه‌ها ذخیره مدارک به شکل الکترونیکی و نیز استفاده الکترونیکی است. به این صورت که هر فردی در هر نقطه ازجهان با استفاده از یک کامپیوتر معمولی و یک خط تلفن بتواند به تمامی اطلاعات یک کتابخانه عظیم دسترسی پیدا کند. در این پست به معرفی کتابخانه دیجیتال، ویژگی ها، خدمات و انواع کتابخانه هیبرید یا دورگه، مجازی و... می پردازیم.

تهیه و تنظیم: Muhammad Ajmal Khan

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت



پاورپوینت معرفی پایگاه اطلاعات پزشکی MDconsult

• شامل منابع عمده اطلاعاتی پزشکی و بهداشتی می باشد که اکثر منابع را به صورت درون خطی در اختیار پزشکان و پیراپزشکان قرار می دهد .
• امروزه به عنوان یکی از موثرترین ابزارهای موجود جهت استفاده پزشکان به شمار می رود که معتبرترین و روزآمدترین منابع پزشکی را فقط با یک کلیک در اختیار کاربران قرار می دهد .
• این سایت جهت رفع دقیق نیازهای پزشکان و دانشجویان طراحی شده است .
• ناشر این پایگاه Elsevier می باشد .
• این پایگاه خود دارای یک زیر پایگاه دیگری به نام First consult می باشد و چندین منبع اطلاعاتی مختلف را تحت پوشش قرار می دهد .
 
تهیه و تنظیم: سمیرا کاشفی
 
 


 

پاورپوینت سیستم های مدیریت محتوا در وب (WCMS)

سیستم های مدیریت محتوای وب که با نام اختصاری (WCMS (Web content management system شناخته می‌شود، یک سیستم نرم‌افزاری است که ابزارهای از پیش آماده‌ای برای نوشتن مطالب، درج تصاویر و پیوندها و به‌طور کلی مدیریت یک یا چند وب‌سایت دارد و به کاربران اجازه می‌دهد، با دانشی اندک در زمینه‌ زبان‌های برنامه‌نویسی وب یا زبان‌های نشانه‌گذاری، محتوای وب‌سایت خود را به سادگی ایجاد و مدیریت کنند.

تهیه و تنظیم: معصومه ستاری

 

لینک دانلود فایل پاورپوینت



صفحه قبل 1 صفحه بعد

درباره وبلاگ


بهترین درودهای مان نثار آنانی باد که کاستی های مان را می دانند و باز هم دوست مان دارند...
آخرین مطالب


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 9
بازدید ماه : 70
بازدید کل : 71805
تعداد مطالب : 22
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1